mavros lykos«EΛΕΥΣΙΝΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1975
Όλοι οι κάτοικοι της πόλης είναι συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν το γεγονός της βραδιάς: την ταχυδακτυλουργική παράσταση του πασίγνωστου µάγου Αβκάρ. ∆ιάσηµος τότε για το κόλπο του να εξαφανίζει τυχαία κάποιον από τους θεατές και ύστερα να τον επαναφέρει επάνω στη σκηνή µέσα από τη µαγική του ντουλάπα, ο µάγος Αβκάρ διαλέγει εκείνο το βράδυ µέσα από το πλήθος την έφηβη Ιωάννα Οικονόµου.

Όταν όµως η ντουλάπα ανοίγει, δεν βρίσκεται κανείς µέσα. Η µικρή Ιωάννα έχει εξαφανιστεί µια για πάντα, µπροστά στα µάτια των γονιών της και ολόκληρης της πόλης.
ΠΑΡΟΝ
Συγκλονισµένος από τον αιφνίδιο θάνατο της οικογένειάς του και θολωµένος από τα βαρβιτουρικά χάπια που του προσφέρουν ελάχιστες ώρες ύπνου γεµάτου εφιάλτες, ο εικοσιεννιάχρονος Μάνος Σαρρής επιστρέφει στην Ελευσίνα για να µείνει µαζί µε τον µοναδικό εν ζωή συγγενή του, τον συνταξιούχο αστυνοµικό Στέφανο Σαρρή. Εκεί ανακαλύπτει τυχαία τον φάκελο της υπόθεσης εξαφάνισης της Ιωάννας Οικονόµου, στην οποία ο θείος του ηγούνταν των τότε ερευνών.
Για τον Μάνο, το διάβασµα των στοιχείων και των µαρτυριών σχετικά µε εκείνον τον άλυτο γρίφο γίνεται ένα µέσο να ξεχαστεί από τον προσωπικό του θρήνο. Όταν όµως εντοπίσει µία λεπτοµέρεια που είχε διαφύγει από τις τότε αρχές, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, φέρνοντας στο φως αµέτρητες υποθέσεις εξαφανίσεων παιδιών µέχρι και σήµερα». (οπισθόφυλλο).

Ο Νίκος Αδάμ προσφέρει στους αναγνώστες του ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ, το οποίο σε κρατάει σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή. Η αρχή του βιβλίου με την εξαφάνιση της έφηβης Ιωάννας Οικονόμου είναι συγκλονιστική. Ο συγγραφέας καταφέρνει με την γραφή του να με κάνει να νοιώσω την αγωνία και τον πόνο των γονιών, την ανησυχία και τον τρόμο του κόσμου και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της αστυνομίας να βρουν την αλήθεια. Όμως, για άλλη μία φορά η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Άλλη μία υπόθεση που μένει άλυτη. Η υπόθεση που στοιχειώνει τον αστυνομικό Στέφανο Σαρρή… Όμως, τίποτα δεν μένει κρυφό και είκοσι και βάλε χρόνια μετά, ο εικοσιεννιάχρονος Μάνος Σαρρής έρχεται και η υπόθεση βγαίνει ξανά στο προσκήνιο.

Προσπαθώντας να γλιτώσει από τους δικούς του δαίμονες, να συνειδητοποιήσει την απώλεια της οικογένειάς του, ο Μάνος κατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας θα βρεθεί στο επίκεντρο μία υπόθεσης, όπου τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν είναι εύκολο. Μία υπόθεση που κρύβει πίσω της θάνατο. Γρήγορη και έντονη δράση, καταιγιστικές εξελίξεις και εναλλασόμενες σκηνές, είναι τα βασικά στοιχεία που σε κάνουν να θες να φτάσεις στο τέλος.

Αλλά και η ίδια η υπόθεση καθώς ξετιλήγεται σιγά – σιγά σε κάνει να μένεις ακίνητος όταν συνειδητοποιείς ότι ναι τελικά ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ον πάνω στον πλανήτη. Δεν θα πω περισσότερα, καθώς υπάρχει η περίπτωση του σπόιλερ. Εξίσου ολοκληρωμένο είναι και το ψυχολογικό προφίλ των πρωταγωνιστών, ειδικά του Μάνου Σαρρή, ο οποίος έχει τους προσωπικούς του δαίμονες να κερδίσει…

Και είναι αυτοί οι δαίμονες πιθανότατα που τον κάνουν να ξεκινήσει « την επίμονη ατομική του έρευνα, Από τους σκοτεινούς δρόµους της βιοµηχανοποιηµένης Ελευσίνας έως τα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, ανάµεσα σε κατάδικους πρώην σατανιστές, µύστες αρχαίων τελετουργικών, διαλυµένες οικογένειες, τοπικούς λαογράφους, µυστικές βιβλιοθήκες και αρχεία άλυτων υποθέσεων, που θα τον φέρει αντιµέτωπο µε τους λύκους». (οπισθόφυλλο).

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα