Ο όμηρος και ο απαγωγέας, Αλέξανδρος Παπαδάκης

Γράφτηκε από την

o.omiros.kai.o.apagogeas«Ο Δέλφος Χόμερ, άνθρωπος μονόχνοτος, μοναχικός, σχεδόν παραιτημένος και απόλυτα απογοητευμένος από τον τρόπο που εξελίσσονται η ζωή και ο κόσμος, βρίσκει την ευκαιρία του να ανακάμψει και να επαναστατήσει έπειτα από μια τυχαία συνάντηση με έναν νεαρό έμπορο ναρκωτικών.
Αυτή η απρόσμενη συνάντηση θα του γνωρίσει μια σκοτεινή φιγούρα που θα επικοινωνεί μαζί του μόνο ηχητικά και θα τον αναγκάσει να φορέσει όχι μόνο τον μανδύα του Ομήρου, αλλά και εκείνον του Απαγωγέα.
Μέσα από ένα απόκοσμο ταξίδι προς την αλήθεια, θα ανακαλύψει πολλά… θα μάθει πολλά… θα πάθει πολλά…» (οπισθόφυλλο).

Πόσο δελεαστική μπορεί να είναι μία τυχαία συνάντηση με έναν έμπορο ναρκωτικών, η οποία σε βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας; Πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στην περιέργειά σου και να κρατηθείς μακριά από τον υπόκοσμο, ο οποίος ξεδιπλώνεται μπροστά σου; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να ανακαλύψεις την «φωνή» που σου δίνει εντολές; Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για να σώσεις τον εαυτό σου;

Όλα αυτά καλείται να αντιμετωπίσει ο Δέλφος Χόμερ!

Καταιγιστικό, έντονη δράση, κινηματογραφική εξέλιξη, ο Αλέξανδρος Παπαδάκης μας προσφέρει μία εκπληκτική ιστορία μυστηρίου, μία ιστορία μαφιόζικη, μία ιστορία που θυμίζει τους αγαπημένους πράκτορες Τζέιμς Μποντ και τον Ήθαν Χανκ. Και μπορεί ο ήρωάς μας να μην είναι 100% πράκτορας, να μην έχει εκπαιδευτεί, όμως η επιθυμία να μην χάσει την ζωή του θα τον ωθήσει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που ποτέ δεν φανταζόταν. Αν απολαμβάνετε τις ταινίες δράσεις, θα απολαύσετε και την ιστορία του Δέλφου. Δράση, μυστήριο, μαφιόζοι που κονταροχτυπιούνται, θύτης και θύμα παράλληλα, θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση και σε αγωνία για το τι θα γίνει στο τέλος.

Παράλληλα, μέσα από την ιστορία του Δέλφου, βγαίνουν προς τα έξω μηνύματα για την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να νοιώθει ότι κάτι κάνει στην ζωή του. Η ψυχολογία του Δέλφου στην αρχή της ιστορίας ουσιαστικά φέρνει στο φως το πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου, την μοναξιά. Το τέλμα που φτάνει κάποια στιγμή ο άνθρωπος, όταν συνειδητοποιεί ότι δεν κάνει κάτι σημαντικό στην ζωή του, ότι δεν ασχολείται με τον εαυτό του, ότι όλη του η ζωή είναι μία ρουτίνα άνευ ουσίας. Και είναι αυτές οι ανατροπές που αναζητά ο καθένας για να δώσει νόημα στην ζωή του. Και είναι αυτές οι στιγμές κενού που νοιώθει και τον κάνουν ευάλωτο σε δύστροπες καταστάσεις.

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα