«Μια συνωμοσία στα όρια της ψύχωσης που διαπερνά τη λογική. Δυο πανομοιότυπα δίδυμα αδέρφια, ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος.
Ο Αλέξανδρος ένιωθε πάντα κάτι διαφορετικό μέσα του, κάτι που δεν μπορούσε να το προσδιορίσει. Κάποια στιγμή διαβάζει το βιβλίο του πασίγνωστου ψυχίατρου πατέρα του που αναφέρεται σ’ εκείνον. Οι λέξεις αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις. Και τότε ξεκινά ο όλεθρος.
Ένας θάνατος και μια αναπότρεπτη θυσία. Ένας παππούς φύλακας άγγελος.
Μήπως όλα είναι στη φαντασία του Αλέξανδρου; Ή πράγματι τον καταδιώκουν;
Ένα μυθιστόρημα που ακροβατεί ανάμεσα στην αλήθεια και την παράνοια. Στον έρωτα και τον θάνατο. Στην παρανομία και τον φόβο. Με ανατροπές που κόβουν την ανάσα, καθώς ένα χέρι θα γυρίσει την κλεψύδρα. Για να πει αυτή τη φορά την αλήθεια.
Αλλά… ένας φόνος δεν είναι ποτέ αρκετός.
«Με λένε Αλέξανδρο και το πρώτο που έμαθα να λέω ήταν το όνομά μου». (οπισθόφυλλο).
Ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό, αστυνομικό, κοινωνικό θρίλερ, το οποίο θα σας καθηλώσει. Φτάνοντας στο τέλος του, έμεινα να αναρωτιέμαι! Που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για την δόξα και το χρήμα; Ακόμα και στην εκμετάλλευση του παιδιού του. Και μπορεί να έχουμε συγκλονιστεί ως χώρα με ένα έγκλημα το οποίο δεν χωράει ανθρώπινος νους, μπορεί να σκέφτομαι ότι έχουμε αποκτηνοποιηθεί με όλα αυτά που ακούμε καθημερινά και να θεωρούμε ότι πλέον τίποτα δεν μπορεί να μας συγκλονίσει, η ιστορία του Απόλλωνα Σκαμπαβία έρχεται να τα ανατρέψει όλα.
Συγκλονιστικό ως θέμα, από αυτά που ποτέ δεν μπορούν να περάσουν από το μυαλό σου, γιατί το θεωρείς απίστευτο. Ποιος γονιός θα εκμεταλλευτεί το παιδί του; Ποιος γονιός γίνεται ψυχρός εκτελεστής των ονείρων του παιδιού του;
Ρεαλιστικό ως προς την σκιαγράφηση των πρωταγωνιστών, έτσι ώστε να νοιώθεις σε κάθε στιγμή τον φόβο τους, τις ανησυχίες τους, τα προβλήματά τους, τις αναζητήσεις τους, την τρέλα τους. Βιώνεις μαζί τους όλα όσα ταλαιπωρούν τα σκοτεινά και δαιδαλώδη μονοπάτια του μυαλού τους.
Επίσης, αυτό το οποίο με «εξίταρε», αυτό το οποίο με έκανε να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο είναι ότι «έπαιζε με το μυαλό μου». Αλήθεια; Ψέματα; Τι συμβαίνει; Όντως συμβαίνει; Υπήρξαν πολλές φορές κατά τις οποίες αμφισβήτησα όχι μόνο τους χαρακτήρες, αλλά και εμένα την ίδια.
Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο μήνυμα ελπίδας το οποίο μένει στο τέλος. Η αγάπη, και ειδικά η αδερφική αγάπη μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Σε έναν κόσμο όπου το χρήμα χωρίζει αδέρφια και εξουσιάζει τις οικογενειακές σχέσεις, η αγάπη των τριών αδερφών έρχεται να φωτίσει σαν φάρος το σκοτάδι της κοινωνίας.
Δυνατή πλοκή, διαρκής εγρήγορση, ανατροπές, σωστή δομή της ιστορίας, τίποτα δεν μένει αναπάντητο, έντονα συναισθήματα, και άλλα πολλά τα οποία θα ανακαλύψετε κατά την ανάγνωση, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία δεν σε αφήνουν να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου …