Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως έχουμε αδυναμία, σε αυτούς τους χρυσαφένιους, μαλακούς, μελένιους λουκουμάδες, με την τραγανή κρούστα. Σήμερα θα σας δείξουμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πολλές απολαύσεις. Να τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
900 γρ. νερό
40 γρ. μαγιά
20 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
200 γρ. σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
Κανέλα
Σουσάμι
Μέλι
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία λεκάνη. Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι και την μαγιά που έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατέυουμε ξανά.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το σπορέλαιο.
Το αφήνουμε να κάψει καλά.
Με ένα κουτάλι που το έχουμε βουτήξει σε νερό, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Όταν οι λουκουμάδες μας, πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε από την φωτιά και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με λίγο χαρτί για να σουρώσουν.
Πριν τους σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα, το σουσάμι και το λαχταριστό μέλι.
Καλή σας όρεξη και φυλάξτε μερικούς και για εμάς!
(Η φωτογραφία ανήκει στο site www.sbs.com)