portokalopita

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. γιαούρτι

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ποτήρι νερού λάδι

4 αυγά

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Λίγη βανίλια

400 γρ. φύλλο κρούστας

1 κ. τ. σ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

200 γρ ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι νερό

χυμό από δύο πορτοκάλια

1 ξυλάκι κανέλα

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε για 20' περίπου.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα