
Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. γιαούρτι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λάδι
4 αυγά
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Λίγη βανίλια
400 γρ. φύλλο κρούστας
1 κ. τ. σ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
200 γρ ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
χυμό από δύο πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε για 20' περίπου.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Καλή σας απόλαυση!