tea rose 2

Η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι είναι η ιστορία μίας φτωχής οικογένειας στο Ανατολικό Λονδίνο του 19ου – 20ου αιώνα, η οποία μέσα από την εξαθλίωση, την φτώχεια, τις δοκιμασίες, καταφέρνει να επιβιώσει. Είναι η ιστορία των γυναικών που πολεμούν με νύχια και με δόντια να αποκτήσουν τη θέση που τους ανήκει μέσα σε έναν κόσμο ανδροκρατούμενο, μέσα σε μια κοινωνία που την έχει καταδικάσει να είναι υποταγμένη στον άνδρα. Είναι η ιστορία της γυναίκας που πολεμά με πάθος για τα δικαιώματά της.

Η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι είναι η ιστορία του κόσμου ανά τους αιώνες. Αγάπη, πάθη, προδοσίες, εκβιασμοί, ύπουλα παιχνίδια, πισωμαχαιρώματα, διαφθορά, πολιτικές σκοπιμότητες, βία, ναρκωτικά, πορνεία, εκμετάλλευση, φόβος, πόλεμος, όλα αυτά ξεπηδούν μέσα από τις ιστορίες της οικογένειας Φλάναγκαν και μας δείχνουν ότι ο κόσμος δεν αλλάζει.

Η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι είναι η ιστορία της ουσιαστικής αγάπης, η οποία παλεύει για να νικήσει. Είναι η ιστορία του ανθρώπου που δεν το βάζει κάτω παρά τα χτυπήματα της μοίρας. Είναι η ιστορία του ανθρώπου που με πείσμα και θέληση θα βρει τη δύναμη και θα αγωνιστεί για το μέγιστο ιδεώδες … Την ζωή του.

Η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι είναι μία ιστορία που σε συγκινεί, σε πεισμώνει και σε κάνει πιο δυνατό …

 

tea rose1. Το Τριανταφυλλάκι

Ανατολικό Λονδίνο 1888. Ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και συνηθισμένοι άνθρωποι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, κι όπου τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις ετοιμόρροπες αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.

Η Φιόνα Φίνεγκαν αγωνίζεται μαζί με τον αγαπημένο της για ένα καλύτερο αύριο. Η σκληρή ζωή όμως θα τους χωρίσει. Εκείνη θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, εκείνος θα μείνει πίσω στο Λονδίνο. Κυνηγημένοι από τα φαντάσματα του παρελθόντος, θρηνώντας αγαπημένους νεκρούς, θα προκόψουν κι οι δυο, και μέσ' από μια θανάσιμη αναμέτρηση με το παρελθόν, θ' ανοίξουν δρόμο για το μέλλον.

 

 

winter rose

 

2. Τριαντάφυλλο του χειμώνα


Στα 1900 οι ευπρεπείς γυναίκες δεν κυκλοφορούσαν στους επικίνδυνους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου. Αλλά η Ίντια Τζόουνς ήταν ξεροκέφαλη: είχε σπουδάσει ιατρική και ήταν αποφασισμένη να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκεί που την χρειάζονταν περισσότερο.

Σ' αυτούς τους άθλιους δρόμους η Ίντια γνωρίζει τον πιο διαβόητο γκάνγκστερ του Λονδίνου και του σώζει τη ζωή.

Ο Μαλόουν, σκληρός, βίαιος, ακαταμάχητα ελκυστικός, είναι το αντίθετο του συγκρατημένου αριστοκράτη αρραβωνιαστικού της. Η Ίντια, παρά τη θέλησή της, συνδέεται ολοένα και περισσότερο μαζί του, παρασυρμένη από τη γοητεία του αλλά και γεμάτη ερωτηματικά για το κρυφό παρελθόν του.

           

                  

wild rose

3. Το Άγριο Τριαντάφυλλο


Λονδίνο 1914. Η αυτοκρατορία που έφτιαξε η Φιόνα Φίνεγκαν, δημιουργώντας το μεγαλύτερο οίκο τσαγιού στον κόσμο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Δίπλα της ο σύζυγός της, ο Τζο, δίνει κι αυτός τη μάχη του ως βουλευτής των Εργατικών για τα δίκαια των ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Καθώς ξεσπάει ο πόλεμος, ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο της Φιόνας, ο αδελφός της Σέιμους, θα κληθεί να δώσει τη δική του μάχη στους ωκεανούς, υπηρετώντας την πατρίδα του ως αξιωματικός στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όμως ούτε οι φλόγες του πολέμου θα σβήσουν από την καρδιά του τον έρωτά του για τη Γουίλα Όλντεν, η οποία δεν τον έχει συγχωρήσει που της έσωσε τη ζωή όταν έχασε το πόδι της στο Κιλιμαντζάρο, και τώρα αγωνίζεται κι αυτή για την Αγγλία στις ερήμους της Μέσης Ανατολής.

Με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον αγώνα των γυναικών να κατακτήσουν δικαίωμα ψήφου και τις σκληρές δοκιμασίες των εξερευνητών στους πόλους και στις ερήμους, η ευτυχία των Φίνεγκαν δοκιμάζεται. Όμως ούτε ο πόλεμος, ούτε ο διπλός κατάσκοπος Μαξ φον Μπραντ, ούτε ο υπόκοσμος του Λονδίνου θα καταφέρουν να λυγίσουν την οικογένεια. 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα