Ένα κυριακάτικο φαγητό γεμάτο χρώματα και αρώματα ...
Υλικά
- 1 μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκιές
- Πιπεριές πολύχρωμες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκόρδα
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Μπαχαρικά της αρεσκείας σας
- 8 κ.σ. λάδι
- 1/2 κιλό κεφαλοτρύρι
- 2 μεγάλες λαδόκολες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δύτερη σκάλα (ξεκινάμε το μέτρημα από κάτω).
- Βάζουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τα κομμάτια μοσχαράκι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 2 ώρες να μαριναριστεί.
Για ακόμα καλύτερα αρώματα, μπορούμε να το ετοιμάσουμε απο το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Βάζουμε τις δύο λαδόκολες σε σχήμα σταυρού και τοποθετούμε το μοσχάρι με όλα τα υλικά στη μέση.
- Πιάνουμε τις λαδόκολλες και τις κλείνουμε πάνω από το μοσχαράκι, σαν πουγκί και δένουμε με σπάγκο.
Αν δεν έχουμε σπάγκο, μπορούμε να το κλείσουμε με αλουμινόχαρτο (τυλίγουμε την κορυφή, απο το σημείο πο θα βάζαμε τον σπάγκο και πάνω).
- Τοποθετούμε το πουγκί σε ένα ταψί (με ελάχιστο νερό για να μην κολλήσουν τα υγρά που θα βγουν) και το βάζουμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις για περίπου 3.00 ώρες (βέβαια, όλα εξαρτώνται απο τον φούρνο).
- Μόλις περάσουν οι 3.00 ώρες, το βγάζετε απο το φούρνο και σε περίπτωση που θέλει λίγο ακόμα το αφήνετε μέσα στο φούρνο με τη λαδόκολλα ανοιχτή για περίπου μισή ώρα ακόμα.
- Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συνοδευτικά
- Πατάτες τηγανιτές
- Πατάτες μεθυσμένες ( Δες την συνταγή εδώ)
- Ρύζι
- Πουρέ
- Χόρτα κ.α.