Ένα διαφορετικό παστίτσιο, έτσι για να ξεφεύγουμε από τα ίδια και να εμπλουτίζουμε τις γεύσεις μας ...
Υλικά
- 1 πακέτο Τορτίγιας (6 πίτες κάθε πακέτο)
- 6 φιλέτα/σνίτσελ κοτόπουλο
- πολύχρωμες πιπεριές (2 από κάθε χρώμα, κόκκινες, κίτρινες, πράσινες, πορτοκαλί)
- 5 κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια ( ή χύμα μανιτάρια,πλευρώτους, όσο θέλετε)
- 250 γρ. φέτα
- Γκούντα
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα/ σνίτσελ κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι (μεγάλο και βαθύ) με λάδι να σωταριστούν.
- Μόλις βγάλουν τα υγρά και εξατμιστούν, σβήνουμε με κρασί.
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και σε ροδέλες (κομμένες στη μέση, μισοφέγγαρα) τα κρεμμύδια.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές πρώτα για σωτάρισμα και μετά απο 5 λεπτά τα κρεμμύδια.
- Σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια, όχι να καούν) και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Μετά απο 2-3 λεπτά ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει,να γίνει λίγο πηχτή.
- Βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει σπάμε σε μικρά - μικρά κομματάκια τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα.
- Παίρνουμε μία - μία τις τορτίγιες και τις βάζουμε μέσα τη γέμιση, τις κάνουμε ρολό και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ (αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει).
- Τις τορτίγιες μπορούμε να τις κανουμε ρολό, ή τετράγωνες (όπως δείχνει στη συσκευασία τους).
- Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το γκούντα, ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, μοσχοκάρυδο και τις βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ.
Μπεσαμέλ
- Για την μπεσαμέλ κάνω τη συνταγή απο το site Cucina di Caruso (https://caruso.gr). Μία γρήγορη και πολύ ελαφριά μπεσαμέλ.
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα ζεστό (όχι βραστό)
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε για μισό λεπτό με σύρμα, ώστε να γίνει ένα κολλώδες μίγμα, το roux (έτσι ονομάζεται το μίγμα αλεύρι και βούτυρο).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το γάλα και αρχίζουμε με μία μεγάλη κουτάλα να το προσθέτουμε σταδιακά στο roux. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα.
- Μετά απο 4 λεπτά περίπου το μίγμα θα έχει γίνει σαν παχύρευστη σάλτσα. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και να ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν οι δύο ποσότητες.
- Αν η σάλτσα είναι αρκετά ρευστή, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις δούμε οτι πέφτει σχετικά αργά από το σύρμα και κάνει ραβώσεις κατά το ανακάτεμα.
(Αυτό θα συμβεί 8 με 10 λεπτά απο την ώρα που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ)
- Σβήνουμε το μάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στις τορτίγιας.
Αναλυτικά η συνταγή για τη μπεσαμέλ και με φωτογραφίες, μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
https://caruso.gr/afthentiki-saltsa-bechamel/