Ένα διαφορετικό παστίτσιο, έτσι για να ξεφεύγουμε από τα ίδια και να εμπλουτίζουμε τις γεύσεις μας ...   

 

                          eikona 7   tortigias

 

Υλικά

- 1 πακέτο Τορτίγιας (6 πίτες κάθε πακέτο)

- 6 φιλέτα/σνίτσελ κοτόπουλο

- πολύχρωμες πιπεριές (2 από κάθε χρώμα, κόκκινες, κίτρινες, πράσινες, πορτοκαλί)

- 5 κρεμμύδια 

- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια ( ή χύμα μανιτάρια,πλευρώτους, όσο θέλετε)

- 250 γρ. φέτα

- Γκούντα

- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα/ σνίτσελ κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι (μεγάλο και βαθύ) με λάδι να σωταριστούν. 

- Μόλις βγάλουν τα υγρά και εξατμιστούν, σβήνουμε με κρασί.

- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές και σε ροδέλες (κομμένες στη μέση, μισοφέγγαρα) τα κρεμμύδια.

- Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές πρώτα για σωτάρισμα και μετά απο 5 λεπτά τα κρεμμύδια.

- Σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια, όχι να καούν) και ρίχνουμε τα μανιτάρια.

- Μετά απο 2-3 λεπτά ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει,να γίνει λίγο πηχτή.

- Βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει σπάμε σε μικρά - μικρά κομματάκια τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα.

- Παίρνουμε μία - μία τις τορτίγιες και τις βάζουμε μέσα τη γέμιση, τις κάνουμε ρολό και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ (αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει).

- Τις τορτίγιες μπορούμε να τις κανουμε ρολό, ή τετράγωνες (όπως δείχνει στη συσκευασία τους).

- Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το γκούντα, ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, μοσχοκάρυδο και τις βάζουμε στο φούρνο.

- Ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ.

 

Μπεσαμέλ 

  • Για την μπεσαμέλ κάνω τη συνταγή απο το site Cucina di Caruso (https://caruso.gr). Μία γρήγορη και πολύ ελαφριά μπεσαμέλ. 

Υλικά

- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

- 100 γρ. αλεύρι

- 1 λίτρο γάλα ζεστό (όχι βραστό)

- Μοσχοκάρυδο

- Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. 

- Ανακατεύουμε για μισό λεπτό με σύρμα, ώστε να γίνει ένα κολλώδες μίγμα, το roux (έτσι ονομάζεται το μίγμα αλεύρι και βούτυρο).

- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. 

- Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το γάλα και αρχίζουμε με μία μεγάλη κουτάλα να το προσθέτουμε σταδιακά στο roux. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα.

- Μετά απο 4 λεπτά περίπου το μίγμα θα έχει γίνει σαν παχύρευστη σάλτσα. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και να ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν οι δύο ποσότητες.

- Αν η σάλτσα είναι αρκετά ρευστή, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

-  Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις δούμε οτι πέφτει σχετικά αργά από το σύρμα και κάνει ραβώσεις κατά το ανακάτεμα. 

(Αυτό θα συμβεί 8 με 10 λεπτά απο την ώρα που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ)

- Σβήνουμε το μάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω στις τορτίγιας. 

 

Αναλυτικά η συνταγή για τη μπεσαμέλ και με φωτογραφίες, μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

https://caruso.gr/afthentiki-saltsa-bechamel/

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα