Μη γυρίσεις πίσω - Δέσποινα Νταλλαρή

Γράφτηκε από την

muthistorima tromou min gyriseis piso ekdoseis pigi 1 510x765«Η Εύα άλλαξε όνοµα, εµφάνιση αλλά και συνήθειες για να καταφέρει να ξεχάσει τον µαύρο Αύγουστο του 2014. Το παρελθόν, ωστόσο, φαίνεται πως συνεχίζει να τη στοιχειώνει! Χαµένη για χρόνια, κάπου στη γοητευτική Ιταλία, αποφασίζει να επιστρέψει στην γραφική Μακρυνίτσα του Πηλίου. Γυρίζει πίσω, στην γενέτειρά της, για να αποδείξει πως έχει ξεπεράσει τους φόβους της. Σύντοµα όµως θα έρθει αντιµέτωπη µε αυτούς και θα καταλάβει πως ο µόνος τρόπος να τους καταπολεµήσει µια για πάντα είναι να παλέψει και να τους νικήσει! Ξεκινάει µια ανελέητη µάχη µε τον άγνωστο εχθρό και ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού της, αλλά και των ανθρώπων της, που δεν πίστευε ποτέ πως υπήρχαν!

Μια ξεχασµένη από τον καιρό και τον Θεό καταπακτή.

Κάποιες γνωστές κι άγνωστες ψυχές που ουρλιάζουναπεγνωσµένα.

Ένας στόχος, που από παιχνίδι µε βελάκια µετατρέπεται σε ένα αιµοδιψές τέρας!

«Γιατί εµείς οι άνθρωποι µπορούµε να αγαπάµε και να θυσιαζόµαστε! Αυτό είναι που µας κάνει ξεχωριστούς, δυνατούς και µοναδικούς! Αλλά τι επιφυλάσσει το τέλος; Θα ανταµειφθούµε γι’ αυτήν την θυσία ή θα χαθούµε για πάντα στο αβυσσαλέο σκοτάδι;» (οπισθόφυλλο).

Μία ιστορία που σε παρασύρει σε σκοτεινά μονοπάτια. Η Εύα προσπαθεί να αφήσει το παρελθόν της πίσω, όμως η επιστροφή της στην Μακρυνίτσα και στο σπίτι της, της δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι αν δεν σταθεί με θράσσος και δύναμη απέναντι στους δαίμονές της, τίποτα δεν μπορεί να την σώσει. Και αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει, αν δεν το αφήσουμε εμείς. 

Δεν θα πω πολλά για την ιστορία, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος για spoiler, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα καλό θρίλερ, που σε ανατριχιάζει και φυσικά θες να ανακαλύψεις τι συμβαίνει. Ολοκληρωμένοι ήρωες, όλοι με τα δικά τους προβλήματα, προβλήματα τα οποία σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορούσαν να απασχολούν μικρά κορίτσια (η Εύα και οι φίλες της είναι 23 με 24 χρονών περίπου). Ωστόσο, η ζωή δεν είναι πάντα  ευχάριστη και δυστυχώς δεν έχουν όλοι την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Μέσα απο τις ζωές των ηρώων και τις σχέσεις τους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις σκέψεις μας. Γιατί όλα έχουν γίνει τόσο δύσκολα σήμερα, γιατί οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν; Αν οι άνθρωποι μιλούσαν για όσα νοιώθουν, όσα τους καταπιέζουν, τότε οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ καλύτερες και η ζωή μας πολύ καλύτερη. 

Και φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθεί το μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο περιβάλλει την ιστορία και σε συνοδεύει μέχρι τέλους. Σκηνές πραγματικά ανατριχιαστικές, περιγραφές ζωντανές, αισθάνεσαι ότι βλέπεις ταινία τρόμου. Η ιστορία της Καταπακτής ιδιαίτερη, έξυπνη, συγκλονιστική. Απο αυτές τις ιστορίες που χαρακτηρίζονται ως "Αστικοί μύθοι" και πάντα μέσα σου έχεις μια μικρή αμφιβολία οτι ποτέ τίποτα δεν τελειώνει. Το κακό, γιατί αυτό στην ουσία είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, αν δεν το κοιτάξεις κατάματα, δεν πρόκειται να το νικήσεις.  Αν δεν παρασυρθείς απο όλους που σου λένε "Μη γυρίσεις πίσω", δεν πρόκειται να νικήσεις. Μόνο με πίστη στον εαυτό σου και στην επιθυμία για ζωή, μπορείς να καταστρέψεις το κακό. 

Ατμοσφαιρική, σκοτεινή, τρομακτική, η ιστορία της Εύας, θα σας ανατριχιάσει!

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα